Wat is hypnotherapie? 

Dagelijks krijg je super veel informatie binnen, slechts een klein deel daarvan wordt bewust waargenomen. De kracht van jouw onderbewuste is het analyseren van deze informatie, om daaruit bepaalde overtuigingen, gedragingen en mentale toestanden te ontwikkelen.

Je gedrag wordt dan ook voor een groot deel bepaald door je onderbewuste. 

Hypnose is een wetenschappelijke onderbouwde manier om via aanvaardbare suggesties veranderingen aan te brengen in deze onbewuste patronen. Dit komt ten goede van niet alleen de mentale, maar ook de fysieke toestand, het gedrag en dus ook van jouw dagelijkse leven.

Een staat van hersengolven 

Hypnotherapie helpt je brein om van de wakkere en dagdagelijkse Bèta golven naar de alpha of theta golven te gaan. Dit is dezelfde frequentie die je brein natuurlijk aanneemt wanneer je in diepe ontspanning bent. 

Vaker dan je denkt! 

Je bent vaker dan je denkt onder hypnose. Wanneer je dagdroomt, of je helemaal verdiept in een boek of een film, ben je in een lichte “trance”. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment minder opvallend aanwezig, ze worden niet meer behandeld als prioriteit. In hypnotherapie gebruiken we deze “staat” om positieve transformaties te realiseren. We gebruiken tijdens de therapie verschillende technieken om andere hersengolven (alpha en theta golven) in het brein op te wekken. Dit heeft als resultaat dat jouw brein vatbaarder wordt voor het inbrengen van suggesties. De diepte van de trance kan variëren, per keer gaat ze dieper en kunnen er dus meer suggesties worden ingebracht.

Voor wie ?

Hypnotherapie is zowel voor volwassenen, tieners als voor kinderen geschikt. Bij sommige ziektebeelden valt de therapie niet aan te raden. Zeer ernstige psychiatrische aandoeningen met neiging tot psychoses, zijn niet aangewezen om met hypnotherapie te werken. Indien je twijfelt, neem je contact op met jouw begeleidend psychiater of psycholoog.

Het is onmogelijk om je onder hypnose of erna iets te laten doen dat je niet zou willen.
Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode, als een waardevolle aanvulling voor de reguliere en complementaire geneeskunde. Het effect van andere therapieën kan versterkt worden.

Hoe gebruik ik hypnotherapie? 

Ik gebruik hypnotherapie tijdens een levensbegeleiding sessie of als sessie op zich. Hypnotherapie gaat heel vaak, afhankelijk wat nodig is, samen met andere technieken zoals cognitieve therapie en mindfulness. 

Ik gebruik deze techniek ook vaak in combinatie met ademwerk. Dit met als doel het ademwerk te ondersteunen. 

We bespreken en achterhalen op voorhand eventuele belemmerende overtuigingen die er zijn. Deze vormen we samen om naar constructieve overtuigingen of affirmaties die we gaan gebruiken tijdens de hypnose zelf. 

Er kan natuurlijk ook naar het verleden teruggegaan worden door middel van regressie. Deze techniek kan helpen bij trauma heling bijvoorbeeld. 

Hypnotherapie is een hele mooie tool die helpt, maar het is geen tovermiddel.
Om tot de kern van een klacht te komen, dieperliggend, is er inzicht nodig.

Dit inzicht krijg je door de combinatie, niet door hypnose als snelle oplossing van het probleem te zien.
Geen symptoombestrijding maar werkelijk dieperliggende oorzaak aanpakken, dat is wat we hier bij Praktijk AW doen.

Klachten of problemen (uitdagingen) zijn er om ons inzicht te geven en te groeien. 

Er dient vanuit jouzelf,  bewustwording te komen rondom dit probleem of klacht om dus de dieperliggende oorzaak te gaan aanpakken. 

Want dit is waar groei zit. 

Een persoonlijke hypnose audio opname, wat is dat? 

Als je kiest voor een persoonlijke hypnose audio opname (zie webshop), dan hebben we vooraf een kort intake gesprek per zoom of telefoon. Daarbij bepalen we de hulpvraag en eventuele belemmerende overtuigingen en vormen we die om tot positieve overtuigingen/suggesties en affirmaties.

Op basis daarvan maakt ik voor jou dus een persoonlijke hypnose opname van ongeveer 15 à 20 minuten. Deze stuur ik nadien per mail naar jou op, zodat jij deze wanneer je wil kan beluisteren ( ik raad aan dit de eerst 21 dagen dagelijks te doen).

Dit is een hele fijne en laagdrempelige manier om kennis te maken met hypnose en wat het kan betekenen. Wil je echter diepgaander te werk gaan, raad ik aan een hypnotherapie sessie in te plannen.
Ik wil mijn hypnose opname                                            Ik wil een hypnotherapie sessie

Enkele thema's waarbij hypnotherapie succesvol kan ondersteunen:

 • Piekeren
 •  Bindingsangst of verlatingsangst
 •  Positieve mindset creëren
 •  Angsten en fobieën
 •  Burn-out
 •  Emotionele balans herstellen
 • Trauma verwerking
 •  Nervositeit en spanning
 •  Seksuele problemen
 •  Pijnen
 •  Psychosomatische klachten
 •  Slaapproblemen
 •  Leren om meer te genieten in het leven
 • Werken aan een positief zelfbeeld, meer eigenwaarde

© Copyright Praktijk AW. All Rights Reserved.

Create a website with Mobirise