Ademwerk

Ademhaling: Dé basis van (het) leven. We nemen de eerste ademteug als we geboren worden en de laatste als we sterven.
Het is misschien wel het belangrijkste lichaamsproces dat we bewust én onbewust kunnen doen. Ademen houdt ons in leven.
Onze ademhaling heeft een grote impact op hoe we ons voelen, hoe we denken en wie we zijn.

Mobirise

Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt.

Adem je vrij, diep en ontspannen? Dan is dat ook hoe je in het leven staat. Adem je eerder kort en oppervlakkig? Dan geeft dit ook een indicatie.

We ademen zo'n 6 tot 16 keer per minuut, bereken dit eens op een heel leven. 
Zuurstof is direct gelinkt aan onze gezondheid en zorgt voor energie in de cellen. Het voedt ons lichaam en zorgt voor betere prestaties en een beter concentratievermogen. 

Mobirise

Directe verbinding met ons zenuwstelsel

De ademhaling heeft een direct verbinding met ons zenuwstelsel. Sterker nog het is dé énige tool die we bewust kunnen beïnvloeden met invloed op onze onbewuste lichaamstaken ( bloeddruk, hartslag, afgifte van stresshormonen en meer).

Ons autonome zenuwstelsel is opgebouwd uit de orthosympatische stelsel en parasympathische stelsel. Het eerste is onze gaspedaal ( diegene die bij de meeste mensen altijd op "aan" staat met als gevolg een burn-out) en de tweede is onze rust. 

Alleen wanneer deze 2de actief is, komt ons lichaam in een rust modus en kan het goed verteren, ontspannen, voortplanten en meer. Dit willen we dus, want in onze snelle en vaak stresserende wereld, staan we continu aan en kunnen we haast niet meer tot rust komen, met heel veel gezondheidsklachten van dien. Denk maar aan rug-, nek-, en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, hormonale problemen, libido problemen en de lijst stopt hier niet.

Met de ademhaling en enkele specifieke technieken kunnen we ons parasympatische stelsel, dus ons rustsysteem terug activeren en meer en meer terugkeren naar innerlijke rust, balans. Dit heeft een grote invloed op onze gemoedstoestand en ons leven.  

Ademhaling bevordert daarbij  het alkaliseren van het bloed en helpt daarmee het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen.

Mobirise

Direct verbinding met ons onderbewuste

Ademhaling is méér dan dat. Ademhaling is de brug het bewuste en onderbewuste. Dé tool die we bewust kunnen beïnvloeden om zo veranderingen en transformatie in ons onderbewuste te creëeren.

Doordat we onze adem stagneren in moeilijke situaties ( let maar eens op, bij heftige emoties hebben we vaak de neiging even te stoppen met ademen), zetten we deze emoties vast in ons lichaam. Letterlijk, in onze cellen. Dit gebeurt o.a. bij trauma.

Door de juiste ademtechnieken leer je om emoties niet meer vast te zetten, maar net te laten zijn, de weerstand ertegen los te laten en erdoor te ademen. Dat maakt dat ademhaling en bepaalde oefeningen bijzonder effectief zijn voor emotie management. Maar ook trauma kan geheeld worden dankzij ademhaling. Dit gebeurd dan tijdens een begeleide sessie, want dit vraag iets meer aandacht. 

Ademhaling kan er dus voorzorgen dat we beter leren omgaan met emoties en dat oude vastzittende emoties of trauma weer los kan komen zodat we vrijer kunnen ademen maar vooral leven. 

Ademhaling bevordert ook de doorstroming van energie, in alle mogelijke vormen.

Mobirise

Hoe ziet een sessie eruit? 

Een sessie bestaat altijd uit een inleidend gesprek waarin we op zoek gaan naar wat er geheeld of getransformeerd kan worden. Jouw persoonlijke intentie voor tijdens de sessie wordt duidelijk gemaakt. 

Daarna mag je plaatsnemen op de comfortabele futon en starten we de sessie. Vaak combineer ik de ademsessies met een vleugje hypnotherapie, zo creëeren we een hypnotische ademreis. De ademsessies kunnen veel emoties losmaken. Eigenlijk alles wat de doorstroming van jouw levensenergie belemmert, wordt uitgenodigd door de adem om losgelaten te worden.  Een ademsessie kan daarom nogal intensief zijn en duurt gemiddeld een 20 minuten. Nadien krijg je de tijd om te integreren. 

De ademcoach zal jou tijdens de sessie en nadien goed begeleiden, extra ondersteunen met drukpunten of andere technieken. Eventueel kan een combinatie met Reiki toegepast worden.

Na afloop krijg je jouw persoonlijke intentie mee als affirmatie zodat je die thuis ook nog kan gebruiken en zo de heling verder zet én indien nodig één ( of meerdere) ademhalingsoefeningen die jou zullen ondersteunen met jouw hulpvraag. 

© Copyright Praktijk AW. All Rights Reserved.

Web page was designed with Mobirise