Coaching met paarden

is een bijzondere vorm van coaching waarbij paarden worden ingezet om meer inzicht te krijgen in persoonlijke vragen, bewuste of onbewuste patronen en gedragingen.

Mobirise

Paard Salvi 

Een paard reageert het liefst op wat er net niet gezegd of bedoeld wordt.

In tegenstelling tot reguliere coaching is erbij coaching met paarden niet altijd sprake van het helpen van vooropgestelde doelen te bereiken om zo tot een gewenst resultaat te komen.

Een paard spreekt niet onze verbale taal en laat dan ook altijd authentiek zien wat er is, in dat moment. Het houdt geen rekening met jouw vooropgestelde doelen. En dit is nét het mooiste en krachtigste ! Hierin zit het meeste heling en transformatie omdat dit de meeste bewustwording en inzichten geeft.

Mobirise

Paard Merrie

We werken met de werkelijkheid, het hier en nu.

Paarden reageren op de verzoening in de ziel en dit gaat voorbij vooropgestelde doelen bereiken. Paarden hebben de kracht om in onze ziel te kijken en weer te geven wat er op dat moment het meest aanwezig. Ze maken zichtbaar wat voor ons niet altijd (meer) zichtbaar is.

Het tempo wordt bepaald door het paard en door de setting, soms laat dit tempo het net nog niet toe een "oplossing" te bieden. Ondanks het wél een oplossingsgerichte manier van werken is.

Mobirise

Paard Glorioso

Therapie of coaching? 

Een paard houdt geen rekening met het onderscheid tussen therapie of coaching. Het paard werkt gewoon met dat wat er is en wat op dat moment het meest in beeld wil komen.

Het onderscheid tussen coaching en therapie is een menselijk concept. Natuurlijk is het aan de coach om goed aan te voelen, wanneer iemand gebaat is bij een bepaalde therapie.

Je zou kunnen zeggen dat de kudde paarden of het paard afzonderlijk, constant al in harmonie is met de werkelijkheid zoals die zich toont. 

Het verschil met de mens zit erin dat wij vaak ( heel vaak ) weerstand hebben tegen de werkelijkheid die er al is en zoals die zich toont. Dit creëert emoties van woede, angst, frustratie en meer.

Dit is ook wat ons vaak blokkeert. Niet zo zeer de werkelijkheid, of onze emoties, maar onze weerstand ertegen en het niet-aanvaarden ervan. De bril door welke we naar de realiteit kijken, is vaak de boosdoener.

Mobirise

Paard Salvi

3 etappes in een sessie

Een sessie kent altijd 3 fases:
- inleidend gesprek
- sessie met de paarden 
- afsluiting 

De sessie met de paarden zelf duurt gemiddeld 30 minuten.
De coaching met paarden is enkel mogelijk op de locatie in Wuustwezel.

© Copyright Praktijk AW. All Rights Reserved.

This website was designed with Mobirise